latinica  ћирилица
26/06/2015 |  09:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Линта о Орићу: Међународна заједница се и даље држи стереотипа

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта поздравио је изјаву предсједника Владе Србије Александра Вучића да је одлука Швајцарске да Насера Орића изручи Босни и Херцеговини све само не правична, саопштено је из Коалиције удружења избјеглица.
Миодраг Линта - Фото: Novosti.rs
Миодраг ЛинтаФото: Novosti.rs

"То је још један доказ да се значајан дио међународне заједнице и даље држи лажног стереотипа да су Срби агресори и злочинци, а Хрвати, Бошњаци и Албанци ослободиоци и жртве. Овакав приступ сигурно неће допринијети међусобном разумијевању и искреном помирењу међу народима који живе на подручју бивше Југославије", рекао је Линта.

Предсједник Коалиција удружења избјеглица поздравио је став предсједника Владе Србије Александра Вучића да у Србији постоји снажна воља да се казне сви они који су починили ратне злочине против ратних заробљеника и цивила несрпске националности, као и да се о сваком злочину отворено говори.

"Нажалост, у Загребу и у Сарајеву, ратни злочинци се славе као хероји, а српске жртве се понижавају, умањују или негирају. Правосуђе у Хрватској и БиХ је етнички мотивисано, јер брани злочинце који су почини злочине над Србима и процесуира сваког Србина који је учествовао у војсци Републике Српске и Републике Српске Крајине, без обзира што у великој већини случајева не посједује доказе", навео је Линта.