latinica  ћирилица
26/06/2015 |  10:03 | Аутор: klix.ba

Акција "ЦД"- СИПА привела још једну особу

У наставку активности у оквиру акције под називом "ЦД", полицијски службеници СИПА синоћ су слободе лишили К.Ф, саопштено је из ове агенције.
Акција СИПА-е "ЦД" - Фото: Screenshot
Акција СИПА-е "ЦД"Фото: Screenshot

Особа иницијала К.Ф. по позиву је приступила у службене просторије СИПА у Источном Сарајеву, гдје је лишена слободе због постојања основа сумње да је починила кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом трговина људима у сврху радне експлоатације и друго.

Након криминалистичке обраде, К.Ф. је јутрос предат Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Истражитељи СИПА у координацији са надлежним органима у Француској интензивно раде на идентификацији жртава трговине људима и њиховом збрињавању.

- Заједнички истражни тим формиран поводом овог предмета наставља активности у правцу расвјетљавања кривичних дјела и документовања криминалних активности осумњичених особа - наводи се у соапштењу.

Заједнички тим наставља активности са циљем расвјетљавања кривичних дјела и документовања криминалних активности осумњичених особа.

Припадници СИПА су у уторак, 23. јуна, у оквиру међународне полицијске акције "ЦД" ухапсили седам особа осумњичених за трговину људима ради радне експлоатације. Ухапшени су предати Тужилаштву БиХ.

Тада су претресени објекти на девет локација на подручју Зенице, Власенице, Приједора и Јајца, гдје су пронађени предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.