latinica  ћирилица
26/06/2015 |  11:13 | Аутор: Агенције

Удовичић: Нема пензија за свјетске шампионе

Министар омладине и спорта у влади Србије Вања Удовичић рекао је да омладински репрезентативци Србије неће добити пензије за освајање титуле првака свијета.

"По закону и уредби о награђивању ми не можемо ретроактивно да наградимо наше спортисте, у овом случају фудбалере. Као министар спорта, волио бих да можемо да наградимо све спортисте, али у овом тренутку то није могуће", рекао је Удовичић гостујући на телевизији Б92.

Он је додао да ће ресорно министарство покушати да пронађе начин да награди фудбалере, као и да се од њих очекује да у наредном периоду остваре исте резултате и по законском оквиру буду награђени за оно што су постигли.

"Направили су историјски и свјетски резултат, драго ми је што сам имао прилике у Милану на "Експо сајму" да се похвалим да долазим из земље свјетског првака у фудбалу и да смо побиједили Бразил у финалу. То је нешто што је мени као бившем спортисти, или сада министру, огромна сатисфакција. Надам се да ће ти момци остати у истом саставу и да ће нас обрадовати у наредном периоду, а самим тим заслужити како награду, тако и национално признање", истакао је Удовичић.

Омладинска репрезентације остварила је највећи усп,ех у историји српског фудбала, пошто је у финалу Св,етског првенства на Новом Зеланду побиједила Бразил са 2:1 послије продужетака.