latinica  ћирилица
26/06/2015 |  11:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Подравка гради погон у Танзанији

Копривничка Подравка припрема се за историјску докапитализацију којом намјерава да прикупи пола милијарде куна (65,8 милиона евра) издавањем 1,7 милиона нових дионица.
Подравка, Копривница (Фото: intel-trade.hr) -
Подравка, Копривница (Фото: intel-trade.hr)

Због те мега финансијске операције Подравка је на Загребачкој берзи објавила детаљан извјештај о актуелном пословању у којем, између осталог, наводи да ће прикупљени новац употријебити за куповину словеначке прехрамбене компаније Жито, али и за изградњу фабрике у Танзанији, преноси регионални портал Сеебиз.

Изградња погона у тој афричкој држави представља мању али, како се наводи, интересантну инвестицију, чији се завршетак очекује крајем 2015. односно почетком 2016. године.

Инвестиција се односи на изградњу грађевинског објекта и куповину технолошке и остале опреме, што ће омогућити ширење производних капацитета у категорији јела и додатака јелима, и улазак на нова тржишта земаља Африке.

Улагање у износу од 26 милиона куна (3,4 милиона евра) Подравка намјерава да финансира комбинацијом властитих средстава и кредита, прецизира се у извјештају.