latinica  ћирилица
26/06/2015 |  13:03 | Аутор: Б92

Ана са Ји-Фан Ксу, Јелена против Веснине

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић у првом колу Вимблдона играће са Кинескињом Ји-Фан Ксу, док ће ривалка Јелена Јанковић бити Рускиња Јелена Веснина.
Ана Ивановић - Фото: Getty Images
Ана ИвановићФото: Getty Images

Бојану Јовановски на старту очекује дуел са њемачком тенисерком Татјаном Маријом, док ће Александра Крунић играти са Робертом Винчи из Италије.

Прва ривалка Ивановићеве на овогодишњем издању најпрестижнијег турнира на свету биће тенисерка која никада раније није ушла у главни жријеб на неком Гренд слему, иако има 27 година.

Уколико буде успешна на старту, Ивановићеву у другом колу чека боља из дуела Американке Бетани Матек-Сендс и Алисон Ван Ујтванк из Белгије, а у трећем колу потенцијална ривалка јој је Швајцаркиња Белинда Бенчић.

Ивановићева би у четвртом колу могла да се састане са Шпанкињом Карлом Суарес Наваро или Викторијом Азаренком, а у четвртфиналу са најбољом тенисерком света Сереном Вилијамс.

У истој четвртини као Ана налази се и Крунићева, којој би ривалка у другом колу, ако буде успешна у првом, поново бити Италијанка, или Сара Ерани или Франческа Скјавоне.

Јанковићева се налази у супротној половини, а потенцијалне ривалке у другом колу су јој Рускиња Јевгенија Родина и Лора Робсон из Велике Британије. Пројектованим жријебом, у трећој рунди би могла да је чека актуелна освајачица Вимблдона Петра Квитова, а у четвртој Пољакиња Агњешка Радвањска. У истој четвртини су и Рускиња Јекатерина Макарова и Јуџини Бушар из Канаде, као и Јовановски.

Бојана на старту игра са Немицом која посљедњих месеци игра солидно, а у другом колу боља из њиховог дуела играће са бољом из дуела Бушарове и Јинг-Јинг Дуан из Кине. У трећем колу ривалка би могла да јој буде Американка Медисон Киз.

Серену у првом колу чека сусрет са Маргитом Гаспарјан из Русије, а она се налази у истој половини као Рускиња Марија Шарапова. Прва ривалка Шарапове на Вимблдону биће домаћа тенисерка Јохана Конта.

У другој половини налазе се Квитова и Румунка Симона Халеп. Квитова у првом колу игра са Белгијанком Кики Бертанс, док Халепову очекује дуел са Јаном Чепеловом из Словачке.

Такмичење на Вимблдону почиње у понедјељак.