latinica  ћирилица
26/06/2015 |  14:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Тунис: Терористички напад у хотелу, 37 жртава (ВИДЕО)

У оружаном нападу на хотел на плажи у граду Сус убијено је 37 особа, рањено 36, а у пуцњави је убијен најмање један нападач, изјавили су безбједносни извори.
Тунис: Тероризам на плажи    (Фото:twitter) -
Тунис: Тероризам на плажи (Фото:twitter)

Терористи су напали два хотела у туристичком мјесту Сус и убили најмање 37 особа, јавља АП.

Најмање пет британских држављана је међу 37 убијених , изјавио је британски министар спољних послова Филип Хамонд.

Према ријечима очевидаца, терористи су отворили ватру на цивиле на оближњој плажи. Ове тврдње су потврђене узнемирујућим фотографијама жртава које су објављене на друштвеним мрежама.

- Напад се догодио у два хотела. Има 37 мртвих, барем за сада и 36 повријеђених. Акција је и даље у току, а један од нападача је убијен - рекао је портпарол министарства унутрашњих послова Мохамед Али Ару.

Ројтерс јавља да је дошло до ватреног обрачуна нападача и полиције, као и да је најмање један нападач убијен.

Према првим информацијама, напад је изведен на плажи у близини хотела Империал Мархаба, чули су се пуцњи и једна јача детонација, а тренутно у тој области влада паника и нема прецизних информација.

Град Сус је популарна туристичка дестинација и западни медији јављају да тамо има много туриста из Велике Британије.

Фото: Twitter

Поједине туристичке агенције из Србије, такође нуде аранжмане у једном од нападнутих хотела. Како лист Блиц сазнаје, према непотврђеним информацијама, међу жртвама нема грађана Србије.

Власти у увој земљи су у повишеном стању приправности од када су исламисти у марту напали музеј Бардо у главном граду и убили групу страних туриста.