latinica  ћирилица
26/06/2015 |  15:40 | Аутор: РТРС

Допинговани кајакаш Врбаса: Немам шта рећи, жао ми је

Из Свјетске антидопинг агенције (WАDА) стигло је обавјештење да је код члана Кајак-кану клуба Врбас м:тел Стефана Ђукина пронађена забрањена супстанца Царбоxy - ТХЦ из групе канабиноида.

Подсјећамо, Ђукин је пао на допинг контроли током Отвореног првенства БиХ, пошто је користио канабис.

"Немам шта рећи. Жао ми је због тога што се десило. Нисам то урадио због такмичења и постизања бољих резултата. Сада чекам казну", кратко је изјавио двадесетдвогодишњи Ђукин за "Независне новине", а пренио "Мондо".

У  Кајак-кану клубу Врбас м:тел изненађени су позитивним резултатом теста, али истичу да се неће одрећи Ђукина.

"Изненађени смо, није то себи смио да дозволи, али помоћи ћемо му да превазиђе проблем и да се то не понови. Жао нам је због свега што се десило. Он је наше дијете, у клубу је 15 година", рекао је тренер Врбаса Никола Станковић бањалучком листу.

Члан Надзорног одбора Врбаса, Дејан Травар који годинама познаје Стефана, има слично мишљење.

"Били смо у шоку када смо сазнали шта се десило. Стефан је момак за примјер, али и њима се деси да погријеше. Толико дјечака је 'извадио' из тог друштва, а сада му се ово десило. Каје се више него било ко. Најбитније је да је свјестан посљедица. Клуб му неће окренути леђа. Он је увијек био ту за клуб, било да је ријеч о чишћењу, раду на организацији такмичења... Бићемо ту за њега, а грешке су да се исправљају", рекао је Травар.