latinica  ћирилица
27/06/2015 |  17:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Сан: Планиран напад током војне параде у Лондону

Британска полиција спријечила је данас терористички напад Исламске државе током војне параде поводом Дана оружаних снага у Лондону, пошто је од новинара који је радио инкогнито добила податке плана, пише британска штампа.

"Сан" наводи да је један од вођа огранка Исламске државе дао задатак новинару тог листа, који се лажно представио као терориста, да изврши напад током војне параде.

Британски премијер Дејвид Камерон, рекао је новинарима да ће мјере безбједности бити појачане током јавних скупова, као што је војна парада и годишња геј парада, која ће такође бити одржана данас, пренео је АП.

Шеф полицијске антитерористичке службе Марк Роли, рекао је да су мјере безбједности појачане "у свјетлу посљедњих догађаја", а не као одговор на неку одређену пријетњу.

У Британији је и даље на снази други највиши степен опасности од тероризма, што значи да се терористички напад сматра веома вјероватним.

Обавјештење о плану терориста током Дана оружаних снага усљедило је дан пошто је у нападу у Тунису убијено 39 људи, од којих су најмање осморо Британци.