latinica  ћирилица
28/06/2015 |  07:50 | Аутор: sportske.net

Радуљица пред новим ангажманом

Уочи старта припрема репрезентације Србије за Европско првенство, центар "Орлова" Мирослав Радуљица би коначно могао да ријеши питање свог наредног клупског ангажмана.

Подсјећамо, он је послије прошлогодишњих одличних игара на Свјетском првенству у Шпанији прихватио понуду из Кине, гдје се, међутим, није дуго задржао, послије чега је током зиме имао и краткорочни ангажман у НБА лиги,у дресу Минесоте.

Од тада је без клуба, направио је прилично дугу паузу, али изгледа да је рјешење тог питања на помолу ових дана.

Наиме, европски кошаркашки портали преносе да је руски Зенит озбиљно заинтересован да у својим редовима види репрезентативца Србије. Клуб из Санкт Петерсбурга има на располагању знатно већи буџет за наредну сезону, па челници Зенита желе да то искористе на прави начин, формирајући снажну екипу, пише портал спортске.нет.

Међутим, препрека реализацији ове њихове намјере са Радуљицом могла би да буде чињеница да Зенит неће играти у Евролиги сљедеће сезоне.

Међутим, нису Руси једини који желе Радуљицу, већ то жели и бивши првак Европе, Макаби из Те Авива. Спекулише се да су и Израелци спремни да понуде уговор српском центру, а ту Евролига не би била пепрека.