latinica  ћирилица
28/06/2015 |  08:43 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Војска дала кључан допринос у стварању Српске

Предсједник НСРС Недељко Чубриловић упутио је честитку припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ поводом крсне славе Војске Републике Српске /ВРС/ и овог пука - Видовдана, поручивши да је ВРС у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату дала кључни допринос у стварању Српске.
Предсједник НСРС Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Предсједник НСРС Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је навео да је ВРС настала у пријекој потреби да се одбрани право на живот на вјековним огњиштима.

"Војска Републике Српске, у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, баштинила је војничку традицију, штитећи свој народ и дајући кључни допринос у стварању Српске", истакао је Чубриловић у честитки бригадиру Недељку Копузу, старјешинама и свим припадницима пука.

Чубриловић је навео да Видовдан, у српској колективној свијести, подсјећа на правдољубивост, жудњу за слободом и пожртвованост - непролазне вриједности које су красиле српске родољубе током историје која је обиљежена борбом за опстанак и очување националног идентитета.

"Припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука желим да наставе професионално усавршавање и да часно обављају своју дужност, поштујући Устав Републике Српске и Устав БиХ, и да дају допринос подизању нивоа безбједности на домаћем и региналном плану", наводи се у честитки.