latinica  ћирилица
28/06/2015 |  10:47 | Аутор: СРНА

Електрокрајина: Рок за потписивање уговора о снабдијевању 30. јун

Зависно предузеће "Електрокрајина" Бањалука позвало је купце електричне енергије који нису потписали уговор о снабдијевању да то учине до 30. јуна, када истиче рок за испуњење ове законске обавезе.
Електрокрајина Бања Лука - Фото: РТРС
Електрокрајина Бања ЛукаФото: РТРС

Портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов рекао је да, након истека овог рока, предузеће има право да купцима који нису испунили законску обавезу обустави испоруку струје.

"Електрокрајина` је до сада потписала уговоре о снабдијевању са 60 одсто од укупног броја купаца са свог дистрибутивног подручја које покрива 21 локалну заједницу у Републици Српској", рекао је Клинцов.

Он је појаснио да се права купца која се регулишу уговором првенствено односе на обезбјеђење уговорене количине, снаге и квалитета преузете електричне енергије.

"Склапање уговора је бесплатно, а потписивање уговора са `Електрокрајином` не ограничава купца у праву његове одлуке о промјени снабдјевача у будућем периоду са којим ће, у том случају, такође морати потписати уговор о снабдијевању", каже Клинцов.

Он је додао да купци електричне енергије уговоре о снабдијевању могу потписати у просторијама локалних електродистрибуција, као и у сједишту "Електрокрајине" у центру Бањалуке.

Све додатне информације у вези са склапањем уговора о снабдијевању купци могу добити посредством кол-центра "Електрокрајине" на број 051/247-100 или лично у услужном центру у радним јединицама локалних електродистрибуција и у сједишту "Електрокрајине".