latinica  ћирилица
28/06/2015 |  11:42 | Аутор: Б92

Надал: На шљаци имам контролу на терену, на трави је пуно теже

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да се осјећа физички добро пред трећи Гренд слем сезоне – Вимблдон.

Шпанац је послије неуспјеха на Ролан Гаросу освојио титулу на турниру у Штутгарту, али је онда изгубио у првом колу Квинса.

"Осјећам се добро, освојио сам турнир на трави послије пет година – лијеп и посебан тренутак за мене. Хајде да видимо да ли сам способан да се такмичим на Вимблдону. Много сам срећан што сам овде јер је здравље најважнија ствар. Прошле године сам се осјећао боље јер 2012. и 2013. нисам могао да играм овдје. Било је превише проблема са мојим кољеном", рекао је Надал.

Рафа истиче да му је најважније да је потпуно здрав.

"Добро је, било да се побјеђује или губи – то није важно. Добро је да сам здрав на својој другој најважнијој подлози у каријери, без икакве сумње. Био сам у Штутгарту и тренирао на трави веома рано. Остао сам у Квинсу до петка, па сам три дана одмарао код куће, нисам тренирао. Вратио сам се овдје у уторак ујутру и играо добро на тренинзима", додао је Шпанац.

Надал је казао да ће му основни задатак бити да се послије шљаке, прилагоди на траву.

"Када играм на шљаци и када имам осјећај да сам на врхунцу форме, тада осјећам да имам времена за све. Тада имам могућност да играм тактички, да играм различито – некада сам агресиван, а некада могу да будем дефанзивнији. То ми даје контролу у сваком тренутку. На трави је прича другачија. На тој подлози морате константно бити фокусирани, у сваком поену. Не можете имати двије или три грешке у низу у гемовима на свој сервис јер сте онда малтене изгубили сет. Велика је разлика и овдје постоји добра шанса да поене завршавате на мрежи. Имам лијепу прилику да радим другачије ствари на терену него иначе. Покушаћу да се забавим", закључио је Надал.

Трећи Гренд слем турнир сезоне почиње у понедјељак.