latinica  ћирилица
28/06/2015 |  11:58 | Аутор: СРНА

Цвијановићева честитала крсну славу ВРС

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је припадницима Трећег пјешадијског /Републике Српска/ пука Оружаних снага БиХ крсну славу Војске Републике Српске /ВРС/ и овог пука - Видовдан.
Жељка Цвијановић, премијерка Републике Српске - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић, премијерка Републике СрпскеФото: РТРС

"У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ", наводи Цвијановићева у честитки.

Премијерка подсјећа да је Видовдан вјерски и национални празник, слава српског идентитета.

"То је прилика да се присјетимо херојског пута Војске Републике Српске која је у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату поставила темеље Републике Српске", навела је Цвијановићева.

Она је истакла да се са посебним пијететом мора чувати успомена на припаднике Војске Републике Српске који су, штитећи вјековна огњишта, положили животе да би данашње генерације живјеле у слободи, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

"Посвећени миру и јачању стабилности, припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука желим да и убудуће професионално одговорите на све изазове и с поносом чувате и сачувате од заборава свијетле традиције наше војске", наводи се у честитки предсједнице Владе Српске.