latinica  ћирилица
28/06/2015 |  12:36 | Аутор: Б92

Шарапова: Поново се осјећам добро, коначно имам енергију

Руска тенисерка Марија Шарапова имала је одређених проблема пред овогодишњи Вимблдон, пошто је само десетак дана пред старт такмичења дјеловала преморено и измучено.
Марија Шарапова - Фото: AP
Марија ШараповаФото: AP

"Надала сам се да ћу успјети да одиграм неки турнир како би се загријала за Вимблдон. Али, с обзиром на околности и на начин на који сам се осјећала, морала сам да се вратим кући у урадим одређене тестове и прођем кроз све то", каже Шарапова.

Рускиња, побједница турнира на "Олд Ингланг Клабу" прије 11 година, у понедјељак започиње учешће на свом 13. Вимблдону, овога пута као четврта носитељица.

"Било ми је потребно мало времена како би се освјежила и опоравила, али и дала себи шансу да се поново осјетим добро и вратим се послу. Планирала сам да одем на Флориду, али сам морала да у Калифорнији да завршим неколико ствари у вези свог здравственог стања. У сваком случају, сјајан је осјећај бити на терену – а да при том не морам да се искашљем или истресем нос по сто пута", искрена је Марија. Шарапова је претхондо стигла до четвртине финала Ролан Гароса, гдје је заустављена од Луси Шафаржове, а већ тада је било јасно да јој прехлада и болест праве огромне проблеме.

"Осјећам се веома добро у посљедњих десет дана. Коначно имам енергију, што сматрам као јако битну ствар за једног атлету. А, иако нисам одиграла ниједан турнир, одиграла сам неколико тренинг мечева, на примјер у Истборну. За сада све иде добро", истакла је Шарапова.

Дјевојка која у својој колекцији има сва четири Гренд слема, осврнула се затим на свој тријумф у Лондону из тинејџерских дана.

"Такмичити се на Вимблдону и даље, послије свих ових година, а да сам при том имала прилику да подигнем трофеј, није ништа друго него благослов. Схватам и гледам на ствари мало другачије од 2008. године (тешка повреда рамена), најприје што се тиче својих очекивања и реалности, али и начин на који се осјећам послије тешких дуела или пораза", додала је Шарапова, "Сматрам да, када се ван игре одређено вријеме, имате шансу да размислите о томе колико сте срећни када сте свесни да сте одрадили лош тренинг. Сјајно је имати барем и лош тренинг, него немати могућност да уопште тренирате".

Ипак, Рускиња ће морати да буде обазрива већ од самог старта, пошто јој је прва противница домаћа играчица Џоана Конта. Конта је у Истборну, као и Нотингему, стигла до четвртфинала уз тријумф на Јекатарином Макаровом.

"Никада раније нисмо играле једна против друге. То је увијек незгодно у првој рунди Гранд слема. Погледала сам неколико њених мечева у Истборну прошле недјеље гдје је остварила неколико добрих резултата. Добро је било барем на кратко видјети начин на који игра. Мој једини циљ у посљедњих неколико недјеља је био само да добијем зелено свјетло да тренирам, то је мио мој циљ. Када сам прошла кроз то, могу вам рећи да се осјећам сјајно", закључила је Марија.

Трећи Гренд слем турнир сезоне почиње сутра.