latinica  ћирилица
28/06/2015 |  14:20 | Аутор: СРНА

Албанија- Ухапшени главни осумњичени браћа Алико у Лазарату

Полиција је завршила акцију у селу Лазарат, познатом као "фабрика марихуане", те ухапсила браћу Арбјона и Албана Алико, главне осумњичене за убиство припадника специјалне полиције Ибрахима Башија.
Албанска полиција (фото: m.time.ikub.al) -
Албанска полиција (фото: m.time.ikub.al)

Браћа Алико која су синоћ ухапшена чланови су наоружане групе која је у селу Лазарат 24. јуна убила једног припадника елитне полицијске јединице, а двојицу ранила.

Приведена су још два лица за којима се трагало, од укупно 21 колико их је осумњичено за овај напад. Браћа су лоцирана уз помоћ полицијског хеликоптера, опкољени су, а предали су се након преговора који је са синовима водио њихов отац.

Они су пребачена у суд за тешка кривична дјела у Тирани, а одатле у најчуванији затвор "302".

У акцији против шверцера и узгајивача дроге у Лазарату учествовало је 500 припадника специјалних снага за борбу против дроге Ренеа и специјалних полицијских снага.

Село Лазарат са око 3.000 становника, које се налази надомак Ђирокастра, близу границе са Грчком, главни је произвођач марихуане у Албанији.

Полиција је током прошлогодишње акције у Лазарату пронашла и уништила око 23 тоне канабиса, 81.300 стабљика ове биљке, те открила четири лабораторије - двије за прераду и паковање марихуане и двије за прераду уља хашиша. Заплијењена је и велика количина наоружања и муниције.