latinica  ћирилица
28/06/2015 |  15:26 | Аутор: СРНА

Од сутра топлије и сунчаније

Републику Српску и Федерацију БиХ сутра очекује претежно сунчано и топло вријеме, а само понегдје на истоку биће краткотрајне кише и пљускова.

Јутро ће у Крајини, Посавини и Херцеговини бити претежно ведро уз малу или умјерену облачност, а на истоку и сјевероистоку понегдје са кишом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана преовладаваће топло и претежно сунчано вријеме, а на истоку ће понегдје поподне бити кише и рјеђих пљускова.

Јутарња температура ваздуха од девет до 14, на југу до 19, а највиша дневна од 23 до 28, на југу Херцеговине до 30 степени Целзијусових.

Сунчано и још топлије вријеме метеоролози најављују за уторак и сриједу, када само у касним послијеподневним часовима понегдје на истоку може бити краткотрајна киша или рјеђи пљусак. Дневна температура ће сваки дан бити у порасту. У четвртак се очекује и до 35 степени на југу. Биће вруће и спарно.

Данас преовладава облачно вријеме са кишом, наводе из Федералног хидрометеоролошког завода.

Југ је и данас био најтоплији, у Чапљини је у 14.00 часова измјерено 27, а у Мостару, Неуму и Требињу 25 степени.

У Бијељини, Бихаћу и Новом Граду била су 24 степена, у Бањалуци, Приједору и Зеници 23, у Вишеграду 22, у Добоју, Српцу, Билећи, Градачцу, Бугојну и Санском Мосту 21, у Фочи, Мркоњић Граду, Ливну и Тузли 20, у Сребреници, Рибнику, Рудом и Горажду 19, у Кнежеву и Шипову 18, у Сарајеву, Гацку, Невесињу и на Мраковици 17 степени.

На Сокоцу је било 15, на Чемерну и Иван-седлу 14, у Калиновику 13 степени Целзијусових.

Температура мора у Неуму у 14.00 часова била је 21 степен Целзијусов.