latinica  ћирилица
28/06/2015 |  17:28 | Аутор: novosti.rs

Ђилас разочаран одлуком ФИБА да домаћин ЕП 2017. буде Чешка

Чешка ће бити домаћин Еврпског првенства за кошаркашице 2017. године, одлучено је данас у Будимпешти на редовном засједању чланова Борда ФИБА Европе.

Педсједник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас смартао је ће организацију овог догађаја добити Србија посебно што је само Чешка остала у "бубњу", али Бод ФИБА донио је другачију одлуку.

"Искрено сам разочаран одлуком Борда ФИБА да ЕП за жене 2017. буде органиовано у Чешкој, поред Србије која игра финале Европског првенства и која је дала услове који никад до сада нису били дати. Очигледно да је било боље да се шампионт да тамо гдје га неће гледати десетине хиљада људи, него 500 људи. И да нема нас Срба, у Мађарској би мечеве глдеало 300 људи. Имали смо велику шансу да женска кошарка просперира, али није нам дата. Размислићемо о сљедећим такмичењима и могућности да се поново кандидујемо и доведемо европску кошарку у Београд. Ове дјевојке су игром заслужиле да играју пред својом публиком, али људи су одлучили другачије и ми ту сада више ништа не можемо", рекао је Ђилас.

Услиједио је и "додатак" Ђиласа, још увијек под утиском да ушима не може да повјерује.

"Наш реултат на ЕП не зависи од ових 20 и нешто кошаркашких зналаца из озбиљних земаља (чланство Борда), већ од терена. Нисмо имали током овог првенства фер суђење. Не морају ни да нам дају домаћинства, ми ћемо побјеђивати на гостујућим теренима, као што чинимо већ 20 и нешто година", резигнирано је констатовао Драган Ђилас.