latinica  ћирилица
28/06/2015 |  18:03 | Аутор: Агенције

Меркелова заказала кризни састанак о Грчкој

Њемачка канцеларка Ангела Меркел позвала је лидере свих водећих њемачких партија на кризни састанак сутра у Берлину, на коме ће бити ријечи о кризи у Грчкој, саопштио је један њемачки званичник.

Званичник је рекао да су шефови и парламентарни лидери свих партија заступљених у њемачком парламенту, укључујући представнике Зелених и љевице, позвани да присуствују састанку, навео је Ројтерс.

Грчки министар финансија Јанис Варуфакис изјавио је раније данас да Меркелова "посједује кључ" за рјешење грчке кризе, истичући да Атина остаје отворена за даље разговоре са међународним кредиторима.

Атина је спремна за "нове приједлоге институција" - Европске уније, Европске централне банке и Међународног монетарног фонда - прије референдума о условима зајма заказаног за сљедећи викенд, рекао је Варуфакис у чланку за сутрашњи "Билд".

Министри финансија еврозоне одбили су у суботу да продуже програм помоћи Грчкој послије рока који истиче 30. јуна, пошто је Атина позвала на референдум о приједлозима кредитора.