latinica  ћирилица
28/06/2015 |  21:04 | Аутор: Б92

Квитова: Серена је фаворит на Вимблдону

Бранилац титуле на Вимблдону, Чехиња Петра Квитова, оцијенила је да Серена Вилијамс, има највеће шансе да освоји трофеј на Вимблдону.

Такмичење на трећем Гренд слем турниру у сезони почиње у понедјељак.

Према кладионицама, највеће шансе за трофеј у конкуренцији тенисерки има прва на WТА листи Серена Вилијамс.

Она би освајањем Вимблдона могла да "комплетира годишњи Гренд слем", пошто је везала три побједе на посљедња три Гренд слем турнира - прошле године на Ју Ес опену, а ове године на Аустралијан опену и Ролан Гаросу.

"Мислим да Серена има највеће шансе да то уради. Она је велики шампион. Увијек се труди да пронађе добру форму за најважније поене. Видјећемо. Мислим да је заиста на добром путу", рекла је Квитова, пренијели су британски медији.

У посљедњих 19 година ниједна тенисерка, не рачунајући Серену и њену сестру Венус, није успјела да одбрани титулу на Вимблдону. Друга тенисерка свијета Квитова је освојила Вимблдон два пута, 2011. и 2014. године.

Квитова је ове сезоне побиједила Серену Вилијамс на турниру у Мадриду и освојила трофеј, а направила је паузу и пропустила Индијан Велс и Мајами, како би се добро припремила за Гренд слем турнире.

"Мислим да многи спортисти желе да направе паузу, али то не ураде. Али, осјећам се боље него раније. Срећна сам што сам се вратила на терен, да играм тенис, што заиста волим. То је важно. Донијела сам тешку одлуку када сам ријешила да пропустим два велика турнира у марту, али ми је драго због тога", рекла је она.

Квитова ће у уторак почети одбрану титуле дуелом с Холанђанком Кики Бертенс.

"Пропустила сам неколико дана тренинга због прехладе али надам се да ћу бити потпуно спремна за тај дуел", рекла је Квитова.