latinica  ћирилица
29/06/2015 |  07:17 | Аутор: Агенције

Маљковић: Ово је тим, није важно ко изађе на терен

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић изјавила је да је њен тим захваљујући колективној игри освојио титулу првака Европе.
Марина Маљковић, селектор Женске кошаркашке репрезентације Србије (архив) - Фото: РТРС
Марина Маљковић, селектор Женске кошаркашке репрезентације Србије (архив)Фото: РТРС

Србија је у финалу Европског првенства савладала Француску са 76:68 и тако остварила највећи успјех у историји женске кошарке у Србији.

"Ово је тим, није важнио ко изађе на терен. Имали смо повријеђеног капитена, међутим остале играчице су преузеле одговорност. Постигли смо велики успјех, нешто невјероватно и дјевојке би требало да буду поносне на себе", изјавила је Маљковићева на конференцији за медије послије меча.

Она је честитала својим играчима, али и репрезентацији Француске на фер-плеју. За најкориснију кошаркашицу шампионата (МВП) проглашена је Ана Дабовић, која је меч против Француске завршила са 25 поена.

"Не знам шта да кажем, пресрећна сам због дјевојака и нације. Наш главни задатак је био да се боримо и представимо земљу на најбољи начин. Желимо да уживамо у тренутку", рекла је младја од сестара Дабовић.

Поред ње, одличну партију против Францускиња пружила је Соња Петровић.

"Ми смо група дјевојка која жели да се забави и ужива на терену. Ово је невјероватно достигнуће за тим, посебно желим да налгасим да смо тим. Јелена Миловановић је наш најбољи стријелац, али је одлучила да игра за екипу када је видјела да јој не иде", истакла је Петровићева.