latinica  ћирилица
29/06/2015 |  07:43 | Аутор: Б92

Вимблдон: Ђоковић са Колшрајбером

Традиционално, актуелни шампион Вимблдона Новак Ђоковић отвориће овогодишње издање турнира на теренима "Ол Ингланд Клаба дуелом са Филипом Колшајбером.
Новак Ђоковић - Фото: AFP
Новак ЂоковићФото: AFP

Дуел Србина и Нијемца почиње у 14 часова,а пренос можете пратити на РТРС. Послије њиховог сусрета на траву ће Марија Шарапова и Џохана Конта, а затим и Стан Вавринка и Жоао Соуза.

Осим дуела Новака и Колшрајбера, преносићемо и сусрет Ане Ивановић и Кинескиње Ји Фан Ксу, који би требао да почне око 15 часова.

Осим Новака и Ане на терену ће се наћи још четири српска представника – Александра Крунић, Јанко Типсаревић, Душан Лајовић у сингу, а Јелена Јанковић у дублу.

Ђоковић и Колшајбер до сада су се састајали седам пута, а Новак је славио у шест наврата.

У истом термину када на терен излази први тенисер света, на Терену број 1 заказан је дуел Серене Вилијамс и Маргарите Гаспарјан, па слиједе дуели Симоне Болели – Кеи Нишикори и Григор Димитров – Федерико Делбонис.

Ана Ивановић на терен излази послије окршаја Марина Чилића и Хирокија Морије, који отвара програм на Терену број 3 од 12.30, а ривалка јој је мало позната Ји-Фан Ксу из Кине – која никада раније није ушла у главни жријеб на неком Гренд слему, иако има 27 година.

Отприлике у исто вријеме на терену би требало да се нађе и Александра Крунић, и то на Террену број 14, пошто свој дуел окончају Мартин Клижан и Фернандо Вердаско. Противница Крунићевој је искусна Роберта Винчи, а ово ће им бити први међусобни дуел.

Јанко Типсаревић се напокон враћа на Вимблдон, а први ривал биће му Марсел Гранорељс на Терену број 7, а њиховим дуелом биће уједно и отворен програм у 12.30.

Душан Лајовић у Лондону стартује против ветерана Томија Хаса, а њихов сусрет трећи је на програму на Терену број 8, гдје претходно играју Дуди Села и Доминик Тим, а онда и Карла Суарес-Наваро и Јелена Остапенко.

Одмах по окончању Јанковог меча на терен излази и Јелена Јанковић, у пару са Мирјаном Лучић-Барони, а противнице ће им бити Дарија Јурак и Ана Коњух.