latinica  ћирилица
29/06/2015 |  09:17 | Аутор: РТРС

Отворен конкурс за 1. Међународно филмско такмичење у импровизацији

Краткофил Плус ће ове године, поред главног програма, својој публици представити бројне догађаје у склопу самог фестивала.

Један од њих је 1. Међународно филмско такмичење у импровизацији, које ће се одржати од 22-26. јула на локацијама Краткофила.

Конкурс за учешће у овој радионици званично је отворен и траје до 15. јула.

Будући да је примарни сегмент филмског квалитета сама идеја, а не техничка опремљеност, учесници радионице ће са властитим мобилним уређајем, уз помоћ лаптопа, реализовати своју креативну филмску визију.

Пројекат укључује дводневне едукативне радионице, главно такмичење и церемонију додјеле награда. Најинтересантније и најкреативније филмове пажљиво ће селектовати трочлани жири, који нам стиже из Берлина, а публика ће одлучити о побједнику.

За учешће на 1. Међународном филмском такмичењу у импровизацији неопходно је познавање енглеског језика, најосновније знање из области филма, мобилни телефон са камером, лаптоп и најважније од свега - креативност.

Сви заинтересовани би требало да пошаљу своје иновативно виђење теме: "Најбитнија банална чињеница о мом животу коју бих приказао/ла на екрану." (максимум - 15 ријечи) на е-маил адресу iifs@kratkofil.org, најкасније до 15. јула.

Позивамо све креативце да искористите прилику за неформалну филмску едукацију и креативно изражавање кроз овај занимљив пројекат, реализован од стране Краткофил Плус фестивала.

Детаљније информације о пројекту, као и о условима учешћа, доступни су на нашој официјалној страници www.kratkofil.org.