latinica  ћирилица
29/06/2015 |  09:59 | Аутор: ТАНЈУГ

У Јерменији настављени протести

Седмог дана протеста у Јеревану због поскупљења струје демонстранти су, упркос упозорењима, спрijечили полицију да уклони њихове барикаде у центру јерменске престонице.
Протест у Јеревану (RIA Novosti/PAN Photo/Hrant Khachatryan) -
Протест у Јеревану (RIA Novosti/PAN Photo/Hrant Khachatryan)

Ипак, након вишесатних преговора, активисти су одлучили да се повуку са централне Баграмајан авеније у којој је саобраћај блокиран већ неколико дана и протест наставе на Тргу слободе испред зграде опере, што су неки од њих схватили као издају након чега је дошло до подjеле међу окупљенима.

Иако је замjеник шефа полиције Јеревана Валериј Осипијан је упозорио да ће власт "употрijебити сва правна средства да поново успостави јавни ред и мир", полиција није досад учинила никакав покушај разбијања протестa.

Током протеста демонстранти су изазвали неколико провокација, а полиција тврди да неки од њих имају експлозивне направе те да су многи у пијаном стању, а један младић је приведен јуче пошто је позивао на оружани сукоб, преноси Тас.

Група чланова јерменског парламента формирала је у међувремену "људски зид" између демонстраната и полиције на централној авенији како би спрijечила евентуалне сукобе међу њима.