latinica  ћирилица
29/06/2015 |  10:42 | Аутор: СРНА

Честитке кошаркашицама и ватерполистима Србије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је Женској кошаркашкој репрезентацији Србије освајање Европског шампионата и Ватерполо репрезентацији Србије одбрану титуле у Свјетској лиги.

Уз најискреније честитке на освојеном трофеју, Додик је поручио да су сјајном игром, тимским радом, преданошћу и великом пожртвованошћу играчица, селектора и стручног штаба, кошаркашице исписале нову страницу у историји српске женске кошарке.

Он је изразио увјерење да ће наставити низати побједе и освајати трофеје и на најбољи могући начин промовисати своју државу и народ, што и народ из Републике Српске чини поносним.

Додик је у честитки ватерполистима навео да су залагање, пожртвованост, велико одрицање и срчаност још једном заслужено крунисани освајањем трофеја којим су показали да су најбољи ватерполисти на свијету.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, у име Владе Републике Српске и своје име, упутила је честитку ватерполо репрезентацији Републике Србије поводом побједе у финалу Свјетске лиге.

- Тимском игром, сјајним спортским умијећем и преданим радом вашег стручног тима, потврдили сте своју позицију у самом врху свјетског ватерпола, а вашим успјехом обрадовали сте и бројне навијаче у Републици Српској, наведено је у честитки.

У име грађана Републике Српске и своје име Цвијановићева је пожељела ватерполистима Србије много успјеха и спортске среће на предстојећим Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, као и свим будућим такмичењима.

Цвијановићева је упутила је честитку и женској кошаркашкој репрезентацији Србије. - Вашим тимским духом и вјером у побједу остварили сте историјски успјех, на радост ваших бројних навијача у Републици Српској. Овим изузетним резултатом сврстали сте се међу најбоље у свијету, дајући огроман допринос међународној афирмацији српског спорта, али и српске нације у цјелини.