latinica  ћирилица
29/06/2015 |  11:41 | Аутор: РТРС

Конференција беба у Бијељини (ВИДЕО)

Бијељина је од јутрос у знаку најмлађих чланова друштва. Под слоганом "Љепша Српска, бројнија Српска" одржана је конференција беба, која се већ традиционално одржава од 2006. године.

Велики број малишана продефиловао је заједно са својим родитељима, бакама и декама централним градским тргом. Након дефилеа изабрано је и трочлано предсједништво, које ће предсједавати до идуће конференције, наредне године. 

Срећа, весеље и осмјеси на лицима беба - тако је почело јутро у Бијељини. Најмлађи становници никога нису остављали равнодушним.

- Ово је један лијеп подсјетник да су дјеца нешто најљепше, да дјецу требамо усмјеравати у неком позитивном правцу, да им дајемо што више љубави и да имају што дуже детињство, рекла је Тања Лукић.

Недовољно рађање дјеце присутно је у Републици Српској посљедњих година. У томе не заостаје ни Семберија. Овакве конференције управо је један од начина да се афирмише породични живот.

- На нивоу републике у оквиру права из дјечије заштите остварује се право на матерински додатак, право на рефундацију накнаде и плате запослене породиље, и све бебе остварују помоћ за опрему новорђенчада. Наравно то би требало и више и боље али је у складу са расположивим средствима, истакла је Јованка Вуквић, Јавни фонд Дјечије заштите Републике Српске.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић нагласио је да су ту да подржавају манифестацију.

- Најљепша ствар у животу је имати потомство. Дјеца су највеће богатство и ми иако су тешка економска времена чинимо све да им помогнемо да превазиђу све ово и да буде пуно више дјеце, додао је Мићић.

Конференција беба у Бијељини организује се од 2006. године. И ове године симболичне награде обезбијеђене су за најмлађу бебу, најстарију, и бебу са највише браће и сестара.