latinica  ћирилица
29/06/2015 |  12:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Обезбјеђење јаче само испред објеката полиције

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да је присуство полиције на улицама редовно и да су дугим цијевима опремљени једино њени припадници испред полицијских објеката.
Стефановић на обиљежавању славе и Дана жандармерије Србије - Фото: ТАНЈУГ
Стефановић на обиљежавању славе и Дана жандармерије СрбијеФото: ТАНЈУГ

Стефановић је одговарајући на питање новинара у бази Ронилачке јединице Жандармерије рекао да је прије неколико мјесеци донесена одлука о већем обезбјеђењу свих објеката полиције због дешавања у региону, попут напада на полицијску станицу у Зворнику.

Он је поручио да би било неозбиљно у таквој ситуацији не појачати обезбјеђење, али и додао да грађани не би требало да осјећају узнемиреност јер полиција чини све како би сачувала њихову безбједност.

"Свакодневно радимо на процјенама безбједносне ситуације и нећемо дозволити да грађани буду лака мета, а дуге цијеви носе и припадници полиције у другим градовима у свијету", рекао је он.

Министар је поручио да полиција предузима све што је потребно како би се одвратили евентуални напади.

На граници Србије и Македоније српско-мађарска патрола

На граници Србије и Македоније данас су почеле заједничке полицијске патроле припадника унутрашњих послова Србије и Мађарске, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Стефановић је у бази Ронилачке јединице Жандармерије у Београду рекао да 10 мађарских полицајаца учествује у четири патроле опремљене термовизијским камерама на јужној српској граници, како би се спријечили илегални преласци миграната.

"Радимо на смањењу илегалних прелазака и ускоро ћемо почети сарадњу и са њемачком и аустријском полицијом", рекао је Стефановић прецизирајући да ће у Србију у нередном периоду доћи 20 њемачких и 10 аустријских полицајаца са термовизијском опремом.

Према његовим речима, иако је мађарска полиција предложила сарадњу када је ријеч о патролама на граници Србије и те земље, заправо је проблем на јужној српској граници.

Стефановић је додао и да је било разговора са колегама из бугарске полиције.

"Биће серија састанака да договоримо заједничку патролу како бисмо ефикасно заштитили границе, али и обезбиједили основна људска права мигрантима ", поручио је Стефановић.