latinica  ћирилица
29/06/2015 |  12:20 | Аутор: Б92

Федерер поручио Серени: Можеш освојити све, нема опуштања

Други тенисер свијета Роџер Федерер подржао је Серену Вилијамс у походу на сезонски Гренд слем.
Роџер Федерер - Фото: АП
Роџер ФедерерФото: АП

Федерер је истакао да је Серена велики таленат и да има добру прилику да се упише у историју тениса, али да не смије да се опусти.

"Она је велики таленат, али би јој највећа грешка била да помисли да је већ у финалу УС опена. Психички је увијек спремна за изазове када је то најпотребније и мислим да је та њена особина оно чему се треба дивити. Она је феноманална спортисткиња на свјетском нивоу и достигнућа која је учинила су невјероватна. У условима у којима се налази када је све освојила ове сезоне, мислим да је најлакше да почне да размишља унапријед", рекао је Федерер.

Не тако давно, Роџер је доминирао свјетским тенисом, а 2009. године успео је да комплетира Гренд слем титулом на Ролан Гаросу.

"Често ме питају о томе да ли она може да освоји четири Гренд слема. Још није одиграла ни прву рунду овдје. Трава је најтежа подлога за освајање турниру, а посебно у нашем случају у којем се игра на три добијена сета. Ако играте лоше само пола сата меч већ може бити готов", додао је Швајцарац.

Американка има прилику да у Лондону оствари несвакидашњи рекорд – уколико тријумфује на турниру везаће сва четири Гренд слема, пошто је била најбоља и на УС опену. Ако се то деси, остаће јој само такмичење у Њујорку за сезони ГС.

"Ментална јачина је моја највећа снага. Док сам одрастала, отац ми је увијек говорио да је 'глава' све у тенису и да морам бити психички јака. Претпостављам да сам то баш примила срцу. Такође, то што сам најлмађа од петоро дјеце ме је натјерало да додатно радим и све је то помало утицало", рекла је Серена.