latinica  ћирилица
29/06/2015 |  12:36 | Аутор: СРНА

Приједор: Потписан уговор о БФЦ ресертификацији

Представници Привредне коморе Републике Српске и града Приједора данас су потписали уговор о ресертификацији БФЦ сертификата којег је овај град добио први у региону.

Градоначелник Марко Павић подсјетио је да је град Приједор први испунио услове и критеријуме за добијање БФЦ сертификата и да се сваке друге године врши ресертификација.

"Захваљујући овом сертификату, многи инвеститори у иностранству су чули за град Приједор као повољан пословни амбијент, многи се интересују за улагања у овај град и ускоро очекујемо и конкретне резултате", рекао је Павић новинарима у Приједору.

Директор Привредне коморе Републике Српске Драгица Ристић изјавила је да је Приједор прије двије године добио сертификат повољног пословног окружења, да је у међувремену исти сертификат добила Бањалука, а да је за сутра предвиђено свечано уручење овог сертификата граду Бијељини.

"Град Приједор први је заслужио и с поносом понио овај сертификат захваљујући посвећености градоначелника и градске администрације привреди и побољшању услова за привреду", рекла је Ристићева.

Она је додала да су још неке локалне заједнице у Републици Српској ушле у процес сертификације.

"Оне, такође, желе да поправе своје пословно окружење, да промовишу то што су направиле и потом да привуку инвеститоре", навела је Ристићева.

Она је подсјетила да је БФЦ регионални пројекат који се реализује у Хрватској, БиХ, Србији и Македонији.