latinica  ћирилица
29/06/2015 |  12:44 | Аутор: sportske.net

Предсједник ЛФП: Реал Мадрид занимају само новац и моћ

Предсједник шпанских фудбалских професионалних лига (ЛФП) Хавијер Тебас критиковао је данас Реал Мадрид што је једини клуб који није желио да се договори о заједничким правима на преносе утакмица и рекао да "краљевски" клуб занимају само новац и моћ.

Реал Мадрид и Барселона су као и увијек, одвојено од осталих клубова прве шпанске лиге, преговарали о правима преноса својих утакмица. То ће се промијенити у сезони 2016-2017, када ће се права продати клијентима у пакету. Челници ЛФП-а на тај начин желе да се систем шпанских лига примакне начину рада енглеске Премијер лиге.

"Поново говорим о рату у шпанском фудбалу, пошто од свих клубова укључених у централизовану расподјелу права преноса, само један није пристао на договор - Реал Мадрид", рекао је Тебас за АС.

"Због чега? То морате да питате Реал Мадрид. Да смо знали разлоге због којих су у мају потписали, у најмању руку чудан уговор са (шпанским оператором кабловске телевизије) Телефоником, то би нам сада помогло да схватимо због чега су одбили договор", додао је Тебас.

Он је оцијенио да Реал занимају само новац и моћ.

"То је велики клуб који за себе вјерује да је шампион транспарентности, али очигледно да имају другачије интересе од остатка Примере. Мислим да Реал жели да задржи контролу права преноса. То је мјешавина глади за новцем и глади за моћи и није нам јасно шта намјеравају", рекао је он.

"Њихов уговор с Телефоником и Мајкрософтом је чудан, и то сам им рекао. Вјерујем да су потписали уговор с Телефоником јер је Барселона неколико мјесеци раније потписала сличан уговор са истом компанијом. Наравно, знамо да Реал мора да има оно што има Барселона и претпостављам да цијела збрка потиче од тога", додао је Тебас.

Реал прошле сезоне није освојио ниједан трофеј, а Барселона је освојила сва три - Примеру, Куп краља и европску Лигу шампиона.