latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:20 | Аутор: Независне

Мариновић: Пут у Јерменију тежи од утакмице

Тренер фудбалера Зрињског Винко Мариновић пред меч квалификација за Лигу Европе са Шираком истиче да ће дуго путовање у Јерменију бити највећи противник његове екипе, преноси Мондо.

Мостарци на путовање крећу у уторак рано ујутру аутобусом из Мостара у Сарајево. Потом слиједи лет авионом преко Истанбула до Јерменије, па поново аутобусом до крајњег одредишта. Утакмица са екипом Ширака игра се у четвртак од 15.30 по нашем времену.

"Двадесетосатно путовање до Јерменије биће нам највећи противник у првом колу квалификација за Лиге Европе", сматра тренер Зрињског Винко Мариновић.

"У оваквим утакмицама углавном није проблем квалитета ривала колико прилагодба на услове. Ту прије свега мислим на далеко путовање, али и климу, с обзиром на то да ћемо наступити на 1.500 метара надморске висине. На одредиште ћемо допутовати малтене на дан утакмице, али и поред свега очекујем да ће екипа дати максимум и остварити повољан резултат", рекао је Мариновић за "Независне новине".

Који би то исход био повољан?

"Настојаћемо што више посла ријешити већ у гостима. То не значи да ћемо срљати. Било би добро постићи погодак у гостима и зато морамо одиграти тактички паметно, бити кампактни и из тога доћи до што бољег резултата".

Прва утакмица игра се у гостима, па потом реванш код куће, који се често сматра за предност.

"Генерално гледајући боље је играти кући други сусрет. Међутим, то не мора ништа значити. Све зависи од резултата у првој утакмици. Он некад може бити толико неповољан да од реванша направи само формалност".

Стратег "Племића" се прилично упознао са противником.

"То је озбиљна екипа која је прошле године намучила Партизан одигравши 0:0 и 1:1. Добио сам и снимке неких мечева њиховог домаћег првенства. Оно што сам видио на снимцима, воле да се надигравају. Играју за гол више, имају добар напад и солидан везни ред. Слабији дио је одбрана и те информације ћемо настојати искористити на најбољи могући начин", рекао је Мариновић.