latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:32 | Аутор: Б92

Леброн Џејмс постаје слободан агент

Кошаркаш Кливленд Кавалирса Леброн Џејмс постаће слободан агент и неће искористити опцију за 21,6 милион вриједан уговор наредне сезоне, преносе медији.

Међутим, то не значи да ће Џејмс уопште напустити Кавалирсе, већ је његова одлука била дуго очекивана.

Разлог за то је што ће му то омогућити да потпише нови максимални уговор, највјероватније нови двогодишњи, уз опцију за сезону 2017/18, по којем ће добити више новца него по претходном.

Његов максимални уговор за наредну сезону, који зависи од тога колики ће бити "селери кеп", односно укупно ограничење за плате, би требало да буде преко 22 милиона.

Џејмс ће тако по трећи пут у шест сезона постати слободни агент. 2010. године је напустио Кавалирсе и прешао у Мајами Хит, са којим је освојио двије титуле и играо четири пута у финалу, прије него што се вратио у Охајо прошлог љета.

Према изворима америпчких медија, овога пута Леброн планира да остане у Кавалирсима, пошто челници клуба планирају да граде тим око њега. Поред њега, слободни агенти су постали и Кевин Лав, Тристан Томпсон и Иман Шамперт, али је само за Џејмса поприлично јасно гдје ће играти наредне сезоне.

Тимови преговоре са слободним играчима почињу 1. јула и могу да потпишу уговоре са њима од 8. јула.