latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Москва забринута због утицаја грчке кризе на привреду ЕУ

У Москви су забринути због могућих негативних посљедица финансијске кризе у Грчкој на европску привреду, рекао је прес секретар предсједника Русије, Дмитриј Песков.

"Забринути смо због могућих негативних посљедница за цио простор Европске уније", рекао је он одговарајући на питање да ли се руске власти спремају за могући "двоструки банкрот" у Грчкој који може да буде изазван потребом да се хитно отплате дугови по еврообвезницама и кредиту Међународног монетарног фонда, пренијела је агенција Тас.

Истовремено, замјеник министра привреде Русије Максим Орешкин је изјавио да ситуација у Грчкој може да утиче на раст несигурности на тржиштима, али да Русија неће бити озбиљно угрожена.

Орешкин је поводом грчког питања оцијенио да је тешко рећи како ће развој ситуације одрзатити на Русију, пренијела је грчка агенција АНА.

"Развој ситуације у вези са грчким финансијским питањем може да доведе до одређене нестабилности на тржишту и треба да будемо спремни", истакао је он, напомињући да је сада веома важно за владу и централну банку да сачувају своје резерве како би биле спремне да "правилно реагују на сваку провокацију".