latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:55 | Аутор: Глас Српске

И Тешић напустио Борац М:тел

Доскорашњи рукометаш Борцац М:тела Никола Тешић каријеру ће наставити у норвешком Тинсету.
РК Борац - Фото: РТРС
РК БорацФото: РТРС

Тешићу ће то бити први инострани ангажман чиме се наставио одлазак играча из "црвено-плавог" табора, а прије њега екипу су напустили голмани Станко Абаџић и Петар Јокановић, док су Стефан Јанковић и Милан Ђукић врло близу одласка и управа на њих не рачуна.

"Договорио сам се са Норвежанима о сарадњи на годину и одлазим у Скандинавију 19. јула. Понуду сам добио од њиховог тренера и играча Жарка Пејовића, те одлучио да је прихватим јер сматрам да је вријеме да кренем даље. Борац је мој клуб који ћу увијек носити у срцу, јер сам у њему провео неколико година и освојио доста трофеја те вјерујем да ће наставити освајати пехаре као и до сада", изјавио је Тешић за "Глас Српске".

Он је један од четворице играча (Бранислав Обрадовић, Микео Микић, Стефан Јанковић) који су са славним бањалучким клубом освојили посљедње три дупле круне и вјерује да ће се наметнути тренеру као први избор на десном крилу.

"Екипа се такмичи у другој лиги и жели да се пласира у прву па је кренула да се појачава те се надам да ћемо у томе успјети. Прије него што сам прихватио понуду распитао сам се о њима и знам да су добри услови за рад иако се ради о малом мјесту у Норвешкој. Испред мене је велики изазов и вјерујем да нећу разочарати оне који су вјеровали у мене и понудили ми уговор", додао је Тешић.