latinica  ћирилица
29/06/2015 |  14:43 | Аутор: Б92

Посљедњи Топ Гир са Кларксоном

У недјељу 28. јуна на каналу ББЦ 2 емитована је посљедња епизода серијала Топ Гир са Кларксоном, Хамондом и Мејом.
Џереми Кларксон (Фото: WENN) -
Џереми Кларксон (Фото: WENN)

Емисија је састављена од необјављеног материјала који је снимљен прије него што је Џереми Кларксон добио отказ због физичког напада на продуцента а након емитовања, он се извинио гледаоцима због начина на који се све завршило

Топ Гир у старом саставу опростио се од својих фанова 75-минутним специјалом у којем, иронично, Кларксон у једном тренутку у свом стилу промрмља како мрзи да ради тај посао.

Некадашња прва водитељска звијезда емисије појављује се искључиво у кадровима снимљеним на терену прије поменутог инцидента и суспензије, док у најавним сценама из студија учествују само преостала два водитеља, Ричард Хамонд и Џејмс Меј.

За разлику од стандардних епизода, у опроштајној у студију није било публике.

Кларксона је симболично "замијенила" пластична реплика слона као алузија на "прусуство слона у просторији кога нико не примјећује", односно чињеницу да је главни водитељ изостао, али се сви праве да се емисија одвија нормално.

Након емитовања посљедње епизоде, која је изазвала опречне реакције гледалаца на друштвеним мрежама, Кларксон, Хамод и Меј захвалили су се путем Твитера фановима на подршци.

Понесен емоцијама, Џереми Кларксон извинио се гледаоцима због начина на који је окончан његов ангажман у серијалу Топ Гир.

"Хвала вам на подршци и охрабрењу које сте ми пружали свих ових година. Жао ми је што се све овако завршило."