latinica  ћирилица
29/06/2015 |  15:32 | Аутор: СРНА

Влада донијела мјере за редефинисање кадровске позиције "Шума Српске"

Влада Републике Српске утврдила је данас приједлог мјера за редефинисање организационо-економске и кадровске позиције Јавног предузећа /ЈП/ "Шуме Републике Српске".

Задужују се надзорни одбор и управа ЈП "Шуме Републике Српске" да у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске сачине динамички план којим ће бити дефинисане све активности, њихови носиоци и временски оквири за реализацију сваке мјере појединачно.

Из Бироа за односе са јавношћу Владе Српске саопштено је да се задужује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде да до 31. децембра информише Владу о реализацији мјера за редефинисање организационо-економске и кадровске позиције "Шума Републике Српске".

Влада Републике Српске прихватила је на данашњој сједници информацију о почетку рада Одјељења за информациону безбједност /ОИБ/.

Задужују се републички органи управе, органи јединица локалне самоуправе, правна лица која обављју јавна овлашћења и друга правна и физичка лица која остварују приступ или поступају са подацима у електронском облику републичких органа, органа јединица локалне самоуправе и правних лица која врше јавна овлашћења да сарађују са ОИБ-ом на примјени мјера и стандарда информационе безбједности дефинисаних Законом о информационој безбједности.

У саопштењу се наводи да се задужује Агенција за информационо друштво Републике Српске да предузме неопходне активности с циљем придруживања ОИБ-а свјетским, европским и регионалним организацијама које се баве питањима информационе безбједности у Републици Српској.