latinica  ћирилица
29/06/2015 |  16:27 | Аутор: СРНА

Породице погинулих траже да БОРС заузме став о случају "Орић"

Одбор породица погинулих и заробљених бораца при Борачкој организацији Републике Српске затражиће да Предсједништво ове организације заузме став о случају "Насер Орић" и одлучи шта даље чинити, изјавио је данас Јован Пудић, члан Одбора.
Сједница Одбора породица погинулих и заробљених бораца БОРС-а (архив) - Фото: СРНА
Сједница Одбора породица погинулих и заробљених бораца БОРС-а (архив)Фото: СРНА

Пудић каже да су породице погинулих бораца жалосне због одлуке о пуштању ратног команданта муслиманских снага у Сребреници Насера Орића из притвора, додајући да се очекивало да ће га Швајцарска испоручити Србији због стравичних злочина које је починио над Србима.

"Ненормалан је безобразлук и врхунски цинизам да се Орић слави као народни херој, а ти што га подржавају нису ништа бољи од њега", рекао је Пудић новинарима у Бањалуци након сједнице Одбора.

Предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца Зоран Видић рекао је да од Владе Српске још нису добили одговор када ће бити исплаћена неповратна средства за стамбено збрињавање 402 корисника из борачких категорија у 31 општини.

Он је навео да је ријеч о износу од 8.000 КМ по кориснику, додајући да се те исплате врше од 2008. године и да је Министарство финансија Српске донијело потребна рјешења.

Подсјетивши да је предсједник Републике Српске Милорад Додик данас постхумно одликовао 315 бораца Медаљом заслуга за народ, Видић је рекао да је сада на овом одбору да организује систем подјеле тих медаља.