latinica  ћирилица
29/06/2015 |  17:38 | Аутор: Б92

Чех потписао за Арсенал: Мислио сам да се ово никад неће десити

Фудбалски клуб Арсенал објавио је да је потписао уговор са досадашњим голманом Челсија Петром Чехом, који је напустио клуба са "Стемфорд бриџа" након 11 година.

Енглески медији су прије неколико дана објавили да ће "Тобџије" за Чеха платити 11 милиона евра, али клуб није потврдио висину трансфера.

Чех је уписао више од 300 наступа на голу Челсија, а током 11 година освојио је четири титуле у Премијер лиги, четири трофеја у ФА купу, три у Лига купу и по један у Лиги шампиона и Лиги Европе.

Током претходне сезоне није много добијао прилику, пошто се међу стативама усталио Тибо Куртоа, који се вратио са позајмице у Атлетико Мадриду.

"Мислио сам да се ово никад неће десити, али је време да се опростим од Челсија. Клуба за који сам живио сваког минута од доласка у јулу 2004. године, клуба у којем сам мислио да ћу окачити своје рукавице о клин и у њему завршити каријеру. Али, живот понекад не испадне онако како сте ви мислили", написао је Чех у дирљивом писму упућеном клубу и навијачима, "Прошлог љета ствари су се промијениле и схватам да нисам био први избор на мјесту голмана, али сам осјетио да није право вријеме да одем. Током сезоне ми је било јасно да се моја ситуација неће промијенити и знам да нисам у фази каријере у којој бих желио да сједим на клупи и зато сам се окренуо новим изазовима".

Менаџер Арсенала Арсен Венгер истакао је задовољство доласком Чеха.

"Петр Чех је играч којем сам се дивио дуго и драго ми је што је одлучио да дође у Арсенал. Током сезона је показао да је један од најбољих голмана на свијету и даће јачину нашем тиму", нагласио је Венгер.