latinica  ћирилица
30/06/2015 |  07:56 | Аутор: СРНА

Повољни услови за вожњу

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се јутрос одвија по претежно сувим коловозима, без застоја и посебних ограничења, уз повољне услове за вожњу.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На дионици магистралног пута ентитетска граница /Отока/-Нови Град један, због радова на пројекту реконструкције водоводне мреже, саобраћај се од 7.00 до 18.00 часова одвија наизмјеничним пропуштањем возила једном саобраћајном траком, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, у току су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже, па се саобраћај од 7.00 до 18.00 часова одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила.

На дионици магистралног пута према граничном прелазу Рача саобраћај се због радова на реконструкцији Савског насипа одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, према граници са Црном Гором, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је и забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука-Добој, на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00 часова, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи-Прњавор.

На магистралном путу Бродско Поље-ентитетска граница /Брусница/, на локалитету Клакар Доњи два, због деминирања терена, од 8.30 до 15.00 часова активне су привремене обуставе саобраћаја, у режиму 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

За теретна возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне и аутобусе преко пет тона забрањен је саобраћај на регионалном путу Братунац три-Дрињача јер је усљед прошлогодишњих поплава дошло до урушавања десне банкине и дијела саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На дионици регоналног пута Прњавор-Станари, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај за сва возила виша од 3,5 метра и чија укупна маса прелази пет тона.

Стручне екипе Ауто-мото савеза Републике Српске данас ће у кругу Ауто-мото друштва "Крајина" у бањалучком насељу Лазарево бесплатно контролисати возила на покретном техничком прегледу и тиме озваничити почетак овогодишње превентивне акције "Да ли возите технички исправно возило - провјерите".

Акција ће трајати до 17. јула у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова, ауто-мото друштвима и Републичком агенцијом за безбједност саобраћаја.

У ФБиХ због радова на редовном одржавању опреме у тунелу Бијела влака на дионици аутопута Звировићи-Бијача саобраћај ће се данас од 11.00 до 18.00 часова одвијати успорено једном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања, а због радова у Хрватској обустављен је саобраћај за теретна возила на граничном прелазу Брчко-Гуња.