latinica  ћирилица
30/06/2015 |  11:25 | Аутор: РТРС

Болитијери: Нолета не занимају пиво и изласци по клубовима

Српски тенисер Новак Ђоковић успјешно је савладао прву препреку на путу ка одбрани титуле на Вимблдону.
Ник Болитијери - Фото: REUTERS
Ник БолитијериФото: REUTERS

Новак је у првом колу трећег Гренд слем турнира сезоне савладао Нијемца Филипа Колшрајбера са три пута по 6:4.

Ђоковић је у Лондон дошао нако дуже паузе послије одиграног финала Ролан Гароса, а један од најбољх свјетских стручњака Ник Болитијери, сматра да први рекет свијета није губио вријеме на паузи.

"Ђоковић је узео паузу послије Ролан Гароса, док су његови ривали, попут Мареја, играли по турнирима. Али, вјерујте ми, Ноле се није излежавао по цијели дан на сунцу, испијао кригле пива и излазио по клубовима. Борис и он су нашли неки приватни терен у том љетовалишту и одржавали ритам, сигуран сам. Новак има невјероватну технику, па чак и када не узме рекет у руке неколико дана неће изгубити на оштрини, прецизности, квалитету игре. А да је тренирао - знам да јесте. Притом, одмор му је био добродошао, а већ је примјењивао овај рецепт послије Париза и показао се као права ствар", рекао је Болитијери а пренијеле "Новости".

Амерички тренер у Ђоковићу и МАреју види два главна фаворита за освајање овогодишњег Вимблдона.

"Вјерујем да су главни фаворити за освајање турнира Новак и Енди, и добро је што их је жријеб раздвојио. Али, мој савјет им је да не гледају на жријеб, да не размишљају о потенцијалним противницима, јер се тако губи фокус, па могу да испадну и да до њиховог сусрета и не дође", закључио је Болитијери.