latinica  ћирилица
30/06/2015 |  11:41 | Аутор: РТРС

Огласио се Шукер: Никада нисам намјештао утакмице

АРД је прије четири дана објавио како посједује документе којима потврђује да је Анте Шапина давао Давору Шукеру савјете за клађење.
Давор Шукер (Фото: hns-cff.hr) -
Давор Шукер (Фото: hns-cff.hr)

Проблем је што је Шапина у Њемачкој осуђен због намјештања утакмица. Њемачки медији су потом јавили да Шукера истражује и УЕФА, преноси "Goal".

Предсједник Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) шутио је до данас, а огласио се саопштењем преко службене странице хрватске куће фудбала. Саопштење преносимо у цијелости:

"Прво, желим нагласити како сам човјек из фудбала и како сам посветио свој живот спорту којег волим. Имао сам прилику представљати неколико великих клубова у националним и међународним такмичењима. Поврх тога, имао сам част бранити боје своје земље у 69 утакмица. Кроз све то, био сам у прилици упознати и поздравити хиљаде особа повезаних са спортом.

Нажалост, у тој широкој групи су и оба наведена Хрвата оптужена за намјештање утакмица. У сваком случају, могу јасно потврдити како никада у животу нисам био укључен у било какву активност која за циљ има договарање или утицање на исход фудбалске утакмице.

Надаље, могу потврдити како смо Хрватски фудбалски савез и ја потпуно предани борби против те страшне болести каква је намјештање утакмица.

Такође желим овом приликом истаћи да никада нисам био испитиван од стране било којег овлаштеног тијела у вези с наводним односом с г. Антом Шапином и г. Маријом Цвртком. Добро је познато да је канцеларија бохумског јавног тужилаштва више од седам година водио, и још увијек води, борбу против намјештања фудбалских утакмица. Могу потврдити да ме то тијело никада није испитивало о било каквим потенцијалним импликацијама које би ме повезале с таквим активностима, из једноставнога разлога што никада нисам играо или дјеловао против својих чврстих фер-плеј начела и љубави према интегритету спорта.

Кратко и јасно".