latinica  ћирилица
30/06/2015 |  11:48 | Аутор: СРНА

Добој: Побољшати комуникацију у кризним ситуацијама

Представници града Добоја и општина Брод, Дервента, Модрича, Петрово, Прњавор, Шамац, Србац, Станари, Теслић и Вукосавље, као и локалних организација цивилне заштите разматрају данас у Добоју начине како у кризним ситуацијама побољшати комуникацију и системе веза, што се током прошлогодишњих поплава показало као најслабија карика

Састанак о теми "Механизми и праксе комуникације у кризним ситуацијама у регији Добој" организовала је Мисија ОЕБС-а у БиХ.

Шеф Канцеларије ОЕБС-а у Бањалуци Дмитри Јорданиди рекао је новинарима да ово није прилика за критике, већ да се укаже на добру и лошу праксу, а и да се промовишу добра искуства.

Предсједник Скупштине града Добој Есмин Махмутовић указао је на потребу организовања јединственог система комуникације унутар града, између градова, као и између ентитета.

"Свака локална заједница треба да има властиту стратегију односа са јавношћу која подразумијева и `кризно` комуницирање", рекла је портпарол општине Шамац Свјетлана Павловић.

Павловићева је на основу искуства у Шамцу истакла да је веома важно да се зна ко у кризним ситуацијама даје изјаве за јавност, јер у супротном долази до опречних информација.

Током прошлогодишњих поплава сви традиционални канали комуникације са грађанима били су прекинути, што је отежало и посао власти да се грађанима обрате правовремено, са тачним и важним информацијама.