latinica  ћирилица
30/06/2015 |  12:15 | Аутор: СРНА

Николић кошаркашицама: Ви сте драгуљ Видовдана

Предсједник Србије Томислав Николић примио је данас европске шампионке у кошарци и поручио им да ће њихов успјех вјечито бити забиљежен у историји тог спорта и да су оне драгуљ Видовдана.
Николић са кошаркашицама - Фото: ТАНЈУГ
Николић са кошаркашицамаФото: ТАНЈУГ

"Не знам да ли је иједан предсjедник прijе мене имао прилику да дан за даном честита спортистима. Ви сте биле прави драгуљ Видовдана", поручио је Николић током сусрета са члановима женске кошаркашке репрезензације Србије.

Он је нагласио да очекује да ће кошаркашице Србије наставити да побјеђују и убудуће, саопштено је из кабинета предсједника Србије.

"То се очекивало од вас још кад сте биле дjевојчице и требало је само да вас преузме прави селектор и да из вас изљети оно најљепше", рекао је Николић.

Он је додао да су управо оне најбољи могући узор младим генерацијама.

"Ви сте нешто најљепше што се догодило Србији", рекао је Николић.

Он се "оправдао" што није могао да присуствује финалу Европског првенства у кошарци у Будимпешти, рекавши да је тог дана откривао споменик Гаврилу Принципу у Београду, али је поручио да ће наредни пут сигурно доћи.

У име кошаркашица предсједнику Србије је захвалила кошаркашица Јелана Миловановић, која му је уручила дрес са бројем један и са потписима свих чланица српске репрезентације.

Пријему је присуствовао министар омладине и спорта Вања Удовичић, предсједник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас и потпредсједник тог савеза Дејан Томашевић.