latinica  ћирилица
30/06/2015 |  18:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Лавров са Керијем и Зарифом о борби против тероризма

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров разговарао је данас у Бечу о борби против тероризма и иранском нуклеаном програму са својим америчким и иранским колегама, Џоном Керијем и Мухамедом Џавадом Зарифом, као и са предсједником Аустрије Хајнцом Фишером.
Састанак, Кери - Лавров - Фото: АП
Састанак, Кери - ЛавровФото: АП

Лавров је у изјави новинарима казао да није допутовао у Беч због преговора о нуклеарном програму Ирана већ да прије свега жели да разговара са својим колегама Џоном Керијем и Мохамадом Џавадом Зарифом о борби против тероризма.

Лавров се састао и са предсједником Фишером са којим је разговарао нешто мање од сат времена о украјинској кризи, борби против тероризма и преговорима о нуклеарном програму Ирана.

Према саопштењу из кабинета Фишера, како преноси АПА, Лавров је информисао предсједника Аустрије о разговорима које је предсједник Русије Владимир Путин водио са сиријским шефом дипломатије Валидом Муалемом у Москви.

Путин је том приликом позвао на нови међународни савез против тероризма за борбу против екстремистичке организације Исламска држава у Сирији и Ираку.

Када је ријеч о украјинској кризи Фишер и Лавров су изразили наду да ће на основу споразума из Минска постепено моћи доћи до мирољубивог рјешења.