latinica  ћирилица
30/06/2015 |  18:55 | Аутор: Б92

Радоњић у Звезди још двије године

Црногорски стручњак Дејан Радоњић предводиће Црвену звезду и у наредне двије сезоне.

Радоњић иза себе има сјајну сезону, најбољу у историји клуба са Малог Калемегдана, у којој су освојена три трофеја – АБА лига, Куп Србије и национални шампионат наше земље.

"Црвено-бијели" су освојили прву титулу државног првака послије 17 година, док су у Евролиги постали први српски клуб који је са позитивним скором прошао у ТОП 16 фазу.

Навијачи Звезде су често оспоравали рад Дејана Радоњића, погото послије испадања у полуфиналу АБА лиге прошле сезоне од Цибоне, као и пораза од Партизана у финалу Кошаркашке лиге Србије.

Међутим, популарни Дејо их је све разувјерио у недавно окончаној сезони, пошто је Звезда била далеко најсупериорнији тим у региону, при том остваривши 61 тријумф, највише у историји клуба, и 19 пораза.

Од доласка у Црвену звезду Радоњић је укупно остварио 123 побједе, што га сврстава на четврто мјесто вјечне листе Звездиних тренера са највише тријумфа. Испред њега су још само Ранко Жеравица (167 победа), Небојша Поповић (146 победа), Милан Бјегојевић (142 победе).

За двије и по године колико обавља функцију тренера у Звезди, Радоњић је освојио два Купа Радивоја Кораћа, шампионски прстен АБА лиге и титулу првака Србије, а уз пласман у Топ 16 фазу Евролиге има и учешће у полуфиналу Еврокупа.

"Велико ми је задовољство што ћу наставити да радим у Црвеној звезди. Жеље руководства клуба и моје амбиције су се поклопиле тако да смо договорили сарадњу на још двије године. Прошле сезоне смо остварили врхунске резултате и сада ће бити велики изазов за све нас да покушамо да то поновимо", кратко је прокоментарисао Радоњић.