latinica  ћирилица
30/06/2015 |  19:17 | Аутор: ТАНЈУГ

За новопечене тате: 17 начина како држати бебу (ВИДЕО)

Новопоченим татама држање бебе често представља тежак, донекле застрашујући задатак. На сву срећу, шаљиви, "едукативни" видео снимак, који је недавно постављен на интернету, помаже им да савладају ту вјештину, приказивањем не једне већ 17 различитих техника ношења новорођенчета.

Један од првих питања које мушкарци себи поставе када постану родитељи јесте "како да за милог бога држим ту ствар?" (под ствар мисли на бебу).

Мамама држање бебе долази готово природно, вјероватно зато што им је то урођени рефлекс, али и зато што су годинама раније вјежбале уз лутке.

Многи мушкарци, међутим, не посједују ту вјештину и првих неколико седмица родитељства проведу носећи синчића или кћеркицу као да је порцеланска ваза пуна нитроглицерина.

У помоћ им је прискочио Новозеланђанин Џордан Вотсон који је на ЈуТјубу поставио симпатични видео снимак на ком демонстрира 17 лаких начина ношења бебе, без коришћења икаквих помагала или помоћи друге особе.

Својим техникама је дао забавне, "мушке" називе као што је "ношење гајбице", "ношење рагби лопте" или "сакривање пивског стомака".

Снимак, у ком аутор, предупредивши евентуалну забринутост организација за заштиту дјеце, јасно ставља до знања да ниједна беба није повријеђена током снимања", досад је прегледан више од 800.000 пута