latinica  ћирилица
01/07/2015 |  08:01 | Аутор: СРНА

"Конференција беба" у Броду

На четвртој "Конференцији беба" у Броду више од 500 окупљених присуствовало је приредби коју су најмлађи извели за своје суграђане.
Брод: конференција беба - Фото: СРНА
Брод: конференција бебаФото: СРНА

У синоћњем програму учествовали су Културно умјетничко друштво /КУД/ "Душко Трифуновић", КУД "Лијешће", Јавна установа предшколства "Бели анђео", те центри за игру и дружење "Мали принц" и "Пчелица".

Након приредбе, изабрано је трочлано Предсједништво које чине најстарија беба, најмлађа и беба са највише браће и сестара.

Начелник општине Илија Јовичић нагласио је да је општина Брод и ове године начинила низ корака на унапређењу положаја младих људи, побољшању њиховог статуса, те предузела одређене мјере на стимулацији раста стопе наталитета.

- Општина је кроз свој буџет обезбиједила средства за вантјелесну оплодњу, низ стимулативних финансијских и материјалних повластица за породице са двоје и више дјеце, те ће и ове године бесплатно додијелити плацеве младим брачним паровима, истакао је Јовичић.

Предсједник Светосавске омладинске заједнице Горан Марјановић изјавио је да је СОЗ поносан што има прилику да учествује у реализацији ове лијепе идеје, те да ће и у будућем периоду наставити да организује овакве манифестације.

Овогодишњу "Конференцију беба" организовали су СОЗ, општина и Туристичка организација општине Брод. Брод је једна од 24 општине у Републици Српској које учествују у организацији "Конференције беба".