latinica  ћирилица
01/07/2015 |  13:54 | Аутор: Б92

Грчка влада: Нисмо капитулирали

Грчка влада је одбацила тврдње медија да су у потпуности прихваћени захтјеви кредитора и додала да и даље постоји низ амандмана на приједлоге из Брисела.

"Наш нови приједлог је покушај да се дође до договора који је добар за све стране и који се не би базирао само на економском расту, већ на томе што би терет дуга учинио одрживим", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, неколико одлука које институције предлажу не би биле одмах примјењене, већ би биле увођене у фазама, како би "власти у Грчкој могле да пронађу еквивалентне одговоре које би их замијениле".

Нешто раније, угледни лист "Фајненшел тајмс" је пренио писмо које је премијер Грчке Алексис Ципрас касно ноћас послао у Брисел, уз оцјену да је Атина спремна на велике уступке.

Иако је ФТ навео да Грчка и даље има захтјеве на које ће министри еврозоне тешко пристати и да писмо представља добар основ за неки будући договор, већина свјетских медија је информацију о писму пласирала уз оцјене да је у питању "велики преокрет", "попуштање" или да је "Ципрас пристао на све захтјеве".