latinica  ћирилица
02/07/2015 |  09:55 | Аутор: СРНА

Влада Српске данас о стању дуга

Влада Републике Српске данас ће на сједници у Бањалуци разматрати информацију о дугу са стањем на дан 31. децембра прошле године.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду сједнице су и информација о мрежи основних школа са приједлогом рационализације, те информација о реализацији активности реформе регистрације пословања у Републици Српској.

Пред министрима би данас требало да буде и информација о савјетодавним активностима Министарства у области пољопривредне производње, те извјештај о реализацији међународних пројеката у области пољопривреде и сеоских подручја за 2014. годину, најављено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

На сједници би требало да буде ријечи о закључивању меморандума о разумијевању између града Бијељина, Министарства финансија Републике Српске, Европске банке за обнову и развој и Холандске агенције за развој инфраструктуре с циљем сарадње и координације у погледу реализације Пројекта Бијељина фаза два - Постројење за пречишћавање отпадних вода и проширење водоводне и канализационе мреже.

Влада би данас требало да разматра и приједлог одлуке о исплати финансијских средстава нерезвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе у износу од 375.000 КМ.