latinica  ћирилица
02/07/2015 |  11:15 | Аутор: СРНА

Радницима Болнице И. Сарајево уплаћена плата за април

Радницима Болнице Источно Сарајево уплаћена је плата за април, али без доприноса, рекла је предсједник Главног одбора Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске Споменка Јањић.
Радници испред Болнице Источно Сарајево - Фото: СРНА
Радници испред Болнице Источно СарајевоФото: СРНА

Јањићева је на данашњем информативном збору обавијестила раднике Болнице да има незваничну информацију да би ускоро требало да буду исплаћени и доприноси.

Она је напоменула да ће, уколико буду испуњена обећања, то бити друга плата у овој години са доприносима.

Јањићева је подсјетила да радницима ове здравствене установе већ четири године нису уплаћени доприноси, упркос одлуци Владе Републике Српске да се ниједна плата не може исплатити у нето износу.

- Брину нас огромни дугови за неуплаћене доприносе, јер смо ми болница којој најдужи период доприноси нису уплаћени. Зато смо донијели одлуку да наставимо са информативним окупљањима све док не будемо у динамици исплата плата изједначени са другим установама, најавила је Јањићева.

Према њеним ријечима, циљ запослених у Болници Источно Сарајево је да, уз помоћ локалне заједнице и надлежних институција, трајно и систематски ријеше дугогодишње проблеме ове здравствене установе.