latinica  ћирилица
02/07/2015 |  12:52 | Аутор: СРНА

Камере МСС-а (ни)су снимиле НЛО

Видео који је назван "Мистерије: НЛО, анђели или биолошка бића уочена како напуштају Земљу" наводно је снимак са МСС-а.
Поглед на Земљу са МСС (YouTube: screenshot) -
Поглед на Земљу са МСС (YouTube: screenshot)

Видео са Међународне свемирске станице /МСС/ на коме се наводно виде три НЛО-а "запалио" је друштвене мреже и поново довео до оптужби на рачун америчке владе да крије постојање ванземаљаца. На снимку се виде три неидентификована летећа објекта како напуштају Земљину атмосферу.

Снимак три свјетлећа објекта, у комбинацији са сумњивим "проблемима са камером", довео је до тога да сада многи тврде да је то "дефинитивни доказ за постојање ванземаљаца".

Има и оних који тврде да је то крајњи доказ да америчка влада заташкава постојање мистериозне ванземаљске врсте.

Али, неки од познавалаца функционисања МСС-а тврде да је истина, можда, знатно мање узбудљива.

На снимку се види мала мрља свјетлости како излази из атмосфере и још двије које је слиједе.

Потом се снимак прекида, а на екрану се појављује порука: "Молимо вас за стрпљење. Експеримент посматрања Земље у високој резолуцији мијења камеру или имамо привремени губитак сигнала са МСС-а".

Ове мрље свјетлости могле би бити само свјетлост сателита или свемирски отпад, а можда су то, просто, биле сметње у снимку или чак одсјаји Сунчеве свјетлости.

МСС-у је потребно мање од 93 минута да обиђе Земљу, а креће се 27.600 километара на час, тако да не би било невјероватно да налети на неку од ових појава.

Нови видео појавио се недјељу дана након што су "ловци на НЛО" навели да су "пронашли пирамиде на Марсу", што је, наводно, доказ да је та планета некада била насељена.

Научници, међутим, сматрају да се ради о објекту величине аутомобила, а не о пирамиди.